Abdi İbrahim ‘Bilim Gündemi’ Bülteninde Bu Hafta: Elektronik Sigaralar Masum mu?
Abdi İbrahim Medikal Yönetimi tarafından hazırlanan ve tıp alanında kabul gören gelişmelerin bilgilendirici özetler halinde kamuoyuyla paylaşıldığı “Bilimsel Gündem” bültenlerinin yeni sayısında, çok önemli konular yeniden ele alınıyor. Isıtılmış tütün ürünlerinin sağlığa zararlı olup olmadığı, iğne korkusu olanların büyük ilgisini çeken “enjeksiyon öncesi masaj” tekniği ve kanser taramasında elektronik sutyen teknolojisi son sayımızın öne çıkan başlıkları.
TÜRKİYE’NİN SAĞLIK GÜCÜ Abdi İbrahim Tıp Direktörlüğü tarafından hazırlanan ve iki haftada bir yayınlanan “Bilimsel Gündem” bültenlerinin son sayısı, her zaman olduğu gibi tıp alanındaki güncel konulara ve önemli yeni gelişmelere yer veriyor.
Elektronik sigara ne kadar zararlıdır?
“Bilimsel Gündem”in son sayısında, kullanımı giderek yaygınlaşan elektronik sigaralar başta olmak üzere çok özel konular yer alıyor:
- Kanser taramasında elektronik sutyen : Prof. Dr. Canan Dağdeviren ve ekibi, meme kanserinin erken teşhisini sağlayacak elektronik sütyen geliştirdi. Sütyen, operatöre ihtiyaç duymadan birkaç saniye içinde tüm memenin ultrason taramasını yapar.
- Enjeksiyon öncesi masaj:Çocuklarda ve yetişkinlerde sıkıntı, kasvet ve kaygı yaratan iğne işlemlerinde enjeksiyona bağlı ağrının azaltılmasında işlem bölgesine masaj yapılmasının etkili olduğu kanıtlanmıştır.
- Isıtılmış tütün ürünleri temiz midir? Isıtılmış tütün ürünleri (HTP’ler) geleneksel sigaralardan daha mı az zararlıdır? Sigarayı bırakmanıza yardımcı olabilir mi? Bu soruların yanıtları Abdi İbrahim ‘Bilim Gündemi’ bülteninde.
Spotify ve YouTube’a da yüklendi
Tıp alanında kabul gören tüm yeni gelişmelerin sade, anlaşılır ve bilgilendirici bir yapıyla kamuoyuyla paylaşıldığı bültenler, 25 bin KVKK onaylı kişiye e-posta yoluyla gönderiliyor. Türk ve yabancı bilim insanlarının yanı sıra tıp alanındaki gelişmelerin paylaşıldığı referans kaynağı olan bültenler Abdi İbrahim internet sitesinde yayınlanıyor. Ayrıca her yeni sayı Spotify’a podcast formatında yükleniyor ve bu podcast’ler daha sonra YouTube’da paylaşılıyor.
Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı